Recept voor ongeveer 6 personen

Ingredi├źnten:
– 500 gram rundvlees
– 1 kilo aardappelen
– Zaanse mayonaise
– zout
– peper
– paprika poeder
– kerriepoeder
– selderijblad
– rundvleeskruiden

decoratie:
– augurkjes
– botersla
– zilveruitjes
– ei
– wortel
– vleeswaren
– tomaat
– extra mayonaise

Bereidingstijd: 5 uur

Start met het braden van het vlees. Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt boter in een pan en braad het vlees aan. Voeg rundvleeskruiden toe en eventueel een lauriersblad. Laat het vlees nu 3-4 uur stoven tot het uit elkaar valt.

Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze vervolgens af en laat ze ongeveer een minuutje droog stomen op het fornuis. Doe ze hierna door een aardappelpers. Plus het vlees uit elkaar en voeg dit toe aan de aardappelen. Breng nu op smaak met de overige specerijen. Je mag best wat toevoegen! Laat het geheel afkoelen en voeg dan mayonaise naar smaak toe. Zorg dat het een smeuïg geheel wordt.

Trek bladeren van de sla, was deze en verdeel ze over een schaal. Doe nu de salade in het midden van de schaal en start met decoreren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *