Indische balletjes uit de slowcooker

0

Ingrediënten:
– 600 gram half om half gehakt
– 1 kleine ui
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel sambal
– 1 eidooier
– zout en peper

saus:
– 125 ml ketjap
– 1 theelepel fijngesneden gember
– 1 teen fijngesneden knoflook
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel sambal
– maizena om te binden

Bereidingstijd: 3 uur

Start met het maken van de gehaktballetjes. Doe hiervoor de knoflook samen met de ui in een hakmolen om deze fijn te malen. Meng dit samen met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes en maak er balletjes van. Leg deze even afgedekt in de koeling zodat ze wat kunnen opstijven.

Meng nu alle ingrediënten (behalve de maizena) voor de saus. Doe de saus in de slowcooker. Voeg de balletjes er aan toe. Zet de slowcooker voor 2 uur op high. Roer de balletje voorzichtig na 1 uur om. Haal de balletjes na 2 uur uit de slowcooker. Maak een papje van wat maizena met water. Voeg dit aan de saus toe tot hij de gewenste dikte heeft.

Voeg de balletjes weer bij de saus. Ze zijn nu klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *