Recept voor 2 personen

Ingrediƫnten:
– 200 gram spaghetti
– 100 gram spinazie
– 50 gram pijnboompitten + wat decoratie
– 75 gram feta
– 1 bol knoflook
– 3 eetlepels olie
– 6 grote basilicumblaadjes
– zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Zorg dat de oven op 170 graden is voorverwarmd. Snij de bovenkant van een bol knoflook en schenk hier 1 eetlepel olijfolie over. Verpak de bol in aluminiumfolie en gaar hem zo 35 minuten in de oven.

Doe daarna de spinazie met pijnboompitten, feta, basilicum en 2 eetlepels olijfolie in een foodprocessor. Kook de pasta volgens de beschrijving.

Haal de knoflook uit de oven en doe de teentjes (zonder schil) in de foodprocessor, voeg ook een flinke snuf zout toe. Mix het geheel tot een gladde massa.
Voeg 1 soeplepel pasta water toe aan het mengsel in de foodprocessor en giet de pasta dan af. Mix het pasta water door het mengsel tot een gladde saus.
Voeg deze toe aan de spaghetti en het is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *