Gnocchi alla sorrentina

0

Recept voor ongeveer 8 kleine tapasbakjes van 10cm.

Ingrediƫnten:
– 600 gram Gnocchi
– 1/2 sjalot
– 1 teen knoflook
– 750 gram tomaten uit blik
– 1/2 bosje basilicum
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 2 billen mozzarella
– olijfolie
– zout en peper

Bereidingstijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Fruit de gesnipperde sjalot en gehakte knoflook ongeveer 8 minuten in wat olie. Voeg hier vervolgens de tomaten aan doe en laat het geheel 20 minuten op het fornuis verwarmen. Gebruik nu de staafmixer om er een gladde saus van te maken. Voeg nu de basilicum toe en zout en peper.

Zet een grote pan water op met wat zout en breng deze aan de kook. Kook de gnocchi in delen voor ongeveer 3 minuten in tot ze gaan drijven. Voeg ze dan toe aan de saus. Voeg hier ook de Parmezaanse kaas en nog een flinke scheut olie aan toe.

Verdeel de gnocchi nu over de schaaltjes en verdeel de mozzarella hierover. Bak ze nu in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *