Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediƫnten:
– 1 aubergine
– bosui
– rode peper
– sesamzaadjes

marinade:
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– sap van 1 limoen
– 1 theelepel gember
– 1 teentje knoflook

Bereidingstijd: 1 uur

Voeg alle ingrediƫnten voor de marinade samen in een steelpan en verhit dit tot de suiker is opgelost. Was de aubergine in de tussen tijd en snij deze door middag. Smeer hem in met marinade en leg hem vervolgens nog een half uur in de marinade om het in te laten trekken.

Verwarm de bbq tot 180 graden en gril de aubergine in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrijk tussentijds nog een aantal keer met de marinade. Garneer achteraf met bosui, peper en sesamzaadjes.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *