+- 4 personen

Ingrediƫnten:
– 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
– 20 gram roomboter
– 75 ml slagroom
– 75 ml volle melk
– zout, peper en tijm
– 50 gram geraspte kaas
– 20 gram bloem

Bereidingstijd: 30 minuten

Vet de ovenschaal licht in.
Smelt de roomboter in een steelpan en voeg vervolgens de bloem toe. Bak dit kort (1-2 minuten). Voeg de melk en slagroom in 3 delen toe. Voeg het nieuwe deel steeds pas toe als het laatste deel is opgenomen. Klop goed met de garde. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout, peper en tijm.

Verdeel nu wat aardappelschijfjes over de ovenschaal en schenk hier wat saus over. Doe hier weer wat aardappelschijfjes op en dan weer saus. Strooi over de bovenste laag de overgebleven kaas. Bak dit in 18-20 minuten af op 200 graden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *