Recept voor een brood van 20×20

Ingrediƫnten:
– 150 gram bloem
– 100 gram lauw water
– 1 eetlepel olie
– 1/2 eetlepel zout
– 4 gram instant gist
– 1/2 eetlepel fijne kristalsuiker

Toppings:
– kappertjes
– bieslook
– basilicum
– snack tomaatjes
– snack paprika
– zwarte olijf

Bereidingstijd: 2,5 uur

Doe alle ingrediƫnten voor het deeg in een mengkom en meng het geheel 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg mag nog wat plakkerig zijn. Vet hierna een mengkom in met olie en leg de deegbal hierin. Laat hem nu afgedekt door middel van een schone droge theedoek 60 minuten op een warme plaats rijzen.

Na de 60 minuten is het deeg ongeveer 2 keer zo groot geworden. Plaats het deeg nu in een ingevette of met bakpapier bekleedde ovenschaal. Duw hem plat. Laat hem zo afgedekt door de theedoek weer 30 minuten rijzen. Snij ondertussen alle toppings ik de gewenste grootte.

Haal na een half uur de theedoek van de ovenschaal en start met het decoreren. Druk de toppings voorzichtig in het deeg op de gewenste plek. Als je klaar bent bestrijk het geheel dan nog met een beetje olijfolie. Dat voortkomt dat de toppings verbranden.

Bak hem nu 20-30 minuten af op 200 graden tot hij goudbruin is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *