Recept voor 12 cakjes

Ingrediënten:
Banketbakkersroom
– 100 gram roomboter
– 100 gram witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– snuf zout
– 125 gram bloem
– 1/2 theelepel bakpoeder

Bereidingstijd: 1,5 uur

Start met het maken van de Banketbakkersroom dan kan deze afkoelen voor verder gebruik.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ver een muffinblik in en bestuif de vorm met bloem. Klopt de overtollige bloem uit de vorm.

Voeg alle ingrediënten voor de cakjes bij elkaar en meng dit in een korte tijd tot een egale massa. Meng het vooral niet te lang. Verdeel dit beslag over de 12 vormpjes. Zorg dat het beslag evenredig verdeeld is in de vorm en maak vervolgens een klein bedje van bloem in het midden van het beslag. Dit voorkomt dat de custard naar de bodem zal zakken.

Doe nu de Banketbakkersroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit op ieder cakje een toef room. Zorg voor ruimte aan de zijkant zodat de cakjes rondom de room kunnen rijzen.

Bak de cakjes in 15-20 minuten gaar. Let op! De room is nog vloeibaar wanneer ze net uit de oven komen. Dit wordt steviger wanneer de zijn afgekoeld! Bestuif ze vervolgens licht met poedersuiker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *