Recept voor +- 25 stuks

Ingrediƫnten:
– 500 gram kruimige aardappelen
– 50 gram boter
– 1 eidooier
– zout
– peper
– nootmuskaat
– eventuele kruiden naar keuze

Bereidingstijd: 1,5 uur

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze dan af en laat ze even in de pan droogkoken. Verwarm de oven voor op 210 graden. Prak hierna de aardappelen met een stamper of vork fijn. Probeer het zo fijn mogelijk te prakken.

Voeg nu de boter, kruiden en de eidooier toe en prak dit door het aardappelmengsel heen. Doe het mengsel nu in een spuitzak.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier de aardappelroosjes op.

Bak de aardappelroosjes in ongeveer 25 minuten af in de oven. Haal ze wanneer ze goudbruin zijn uit de oven. Ze zijn klaar om te serveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *