Lekker luchtig brood, kan bij allerlei gerechten.

Ingrediënten:
– 220ml Griekse yoghurt
– 250 gram zelfrijzendbakmeel
– snufje zout
– olie om het mee in te smeren. Ik gebruik vaak truffelolie of knoflookolie

Bereidingstijd:

10 minuten

Doe de Griekseyoghurt in een mengkom en zeef het zelfrijzendbakmeel hier boven. Voeg ook het zout toe en meng het geheel.
Kneed dit tot een deegbal.
Strooi wat bloem op het aanrecht en deel de deegbal in tweeën. Rol beide helften uit tot een plat brood.

Smeer 1 kant van het brood in met de olie naar keuze. Zet een grillpan op middelhoog vuur en leg het brood met de ingesmeerde kant naar beneden in de pan. Smeer nu ook de andere kant in met olie naar keuze.

 Draai het brood om wanneer hij goud bruin is. Bak ook de andere kant tot deze goudbruin is. Doe dit ook bij het andere brood.
Het brood is nu klaar om te serveren!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *