Pasta met feta, spinazie en tomaat

0

Recept voor 2 personen

Ingrediƫnten:
– 4 tenen knoflook
– chilipoeder
– zout en peper
– olijfolie
– 200 gram feta
– 250 gram cherrytomaatjes
– 250 gram pasta naar keuze
– 200 gram spinazie

Bereidingstijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Start met het fijn hakken van de tenen knoflook. Doe deze samen met een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal. Voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe. Dit papje moet goed vloeibaar zijn, dus gebruik voldoende olijfolie.

Was de tomaatjes en doe ook deze in de ovenschaal. Schep ze goed door de olijfolie. Leg nu de feta in het midden en schep ook hier wat olie over. Zet dit voor 15 minuten in de oven.

Breng een pan water aan de kook met een flinke scheut zout en kook de pasta hier in ongeveer 7-8 minuten beetgaar in. Zet de oven na 15 minuten nog 5 minuten op de grill stand.

Hak ondertussen de spinazie grof.
Haal de ovenschaal uit de oven en roer de spinazie door de zachte kaas en tomaten. Voeg ook de pasta toe en indien nodig wat kookvocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *