Recept uit de stoofbijbel.

Ingrediënten:
– 2 stengels citroengras
– 1 Spaanse peper
– 3 cm gehakte gember
– 3 witte uien, waarvan 1 gesnipperd en 2 in ringen
– 2 teentjes gehakte knoflook
– 6 eetlepels zonnebloemolie
– 1,5 kilo runderriblappen in blokjes gesneden
– 3 steranijs
– 2 theelepels 5 kruiden
– 2 pijpjes kaneel
– 400 gram gepelde tomaten uit blik
– 1,5 eetlepel nuoc mam (Vietnamese vissaus)
– 1 eetlepel suiker
– 1 liter warm water
– 1 winterpeen

Bereidingstijd: 4 uur

Hak de peper, gember, gesnipperde ui, knoflook en citroengras tot een paste in een keukenmachine. Bak dit even kort in 2 eetlepels olie aan.

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak dit rondom in olie tot het goudbruin is. Voeg de kruidenpasta toe en bak dit zo’n 3 minuten door.

Voeg vervolgens de steranijs, vijfkruidenpoeder, kaneel, tomaten, vissaus, suiker en warm water toe. Breng aan de kook en laat dit 3 uur zachtjes koken.

Voeg na die 3 uur de winterpeen toe en laat nu nog 20 minuten doorkoken.

Frituur de uiringen in een laagje zonnebloemolie goudbruin en laat uitlekken op keukenrol. Serveer de runderstoof met daarop de gefrituurde ui.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *