Recept voor 1

Ingrediƫnten:
– 9 gram kokosrasp
– 18 ml warm water
– snufje zout
– 1 eidooier
– 30 gram suiker
– 4 gram gesmolten boter

Bereidingstijd: 60 minuten + 2 uur opstijven

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een een vormpje in met boter. Ik gebruikte een muffinblik. Bestrooi de vorm met fijne suiker en klop het overtollige suiker eruit.

Doe de kokosrasp samen met het zout in het warme water. Laat dit 5 minuten weken.

Doe de eidooier door een fijne zeef en voeg de suiker toe, klop dit door elkaar met een garde. Doe het kokospapje en de gesmolten boter erbij en meng dit met de garde goed door. Doe het nu in de vorm.

Zet de vorm in een ovenschaal of braadslee. Hier hier zoveel kokend water in dat de vormpjes ongeveer tot de helft onder water staan. Bak de Quindims in het midden van de oven 35-45 minuten, tot de kokos goudbruin is.

Laat ze nu afkoelen op kamertemperatuur, snij dan de kokoskoek los met een scherp mes en stort ze op een plank. Laat ze nu 1-2 uur opstijven in de koeling.

Ze zijn nu klaar! Decoreer eventueel met wat kokos!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *