Recept voor 1 liter

Ingrediënten:
– 1 vanille stokje
– 1 liter volle melk
– 80 gram suiker
– 40 gram maïzena
– 4 eidooiers

Bereidingstijd: 5 minuten + uur afkoelen

Doe 900 ml melk in een pan en schraap hier het vanillestokje boven leeg. Doe ook de lege peul in de pan en breng dit samen aan de kook. Meng ondertussen de overige melk met de maizena en suiker tot een massa. Voeg hier ook de eidooiers aan toe en maak er een mengsel van.

Verwijder het vanillestokje wanneer de melk kookt. Voeg de kokende melk al roerend toe aan het eimengsel. Roer goed zodat het ei niet kan stollen. Doe alles weer terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Kook ongeveer 1-2 minuten door tot het vla dikte heeft.

Stort de vla door een fijne zeef in een ovenschaal. Dek af met plasticfolie om een vlies te voorkomen. Laat het vervolgens op de aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens in de koelkast om verder te koelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *