Crème Catalana
Recept voor 3 kleine bakjes
Ingrediënten:
– 250 ml volle melk
– 1/2 kaneelstokje
– 1/4 citroenschil
– 1/4 sinaasappelschil
– 40 gram suiker
– 2 eidooiers
– 13 gram maizena
– rietsuiker
Bereidingstijd: 45 minuten + 3 uur wachttijd
Breng de melk met het kaneelstokje en de schillen aan de kook. Haal het dan van het fornuis, doe een deksel op de pan en laat het zo een half uur staan.
Klopt ondertussen de eidooiers met maizena en suiker romig. Zet deze even apart.
Zeef na dat half uur de melk en breng het weer aan de kook. Voeg de helft van de kokende melk toe aan de eidooiers. Zorg dat je goed blijft kloppen, zodat de dooiers niet kunnen koken.
Doe vervolgens het geheel weer terug in de pan en verwarm het tot 85-90 graden. Zorg dat het niet kookt, dan stollen de eidooiers! Je merkt wanneer het warm genoeg is, het wordt dan ook de dikte van vla.
Verdeel dat mengsel over de schaaltjes, bedek deze meteen met vershoudfolie en plaats ze voor minimaal 3 uur in de koeling.
Bestrooi hierna met rietsuiker en brand het met een brander of onder de gril in de oven.