Voor 2 personen

Ingrediƫnten:
– 1 spaghetti pompoen
– knoflookolie
– Italiaanse kruiden
– zout en peper
– 300 gram gehakt
– ui
– knoflook
– blikje tomatenpuree
– 4 eieren
– geraspte kaas

Bereidingstijd: 70 minuten

Start met de pompoen. Halveer deze en haal de zaden eruit. Smeer de helften in met de olie en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg ze met de schil naar boven op bakpapier en gaar ze in 40-50 minuten op 175 graden in de oven.

Maak in de tussentijd de bolognese. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en maar dit even fruiten. Doe nu de tomatenpuree erbij en breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Zet dit even opzij.

Haal de pompoen uit de oven en trek met een vork draden van het vruchtvlees. Schep hier wat van de bolognese op en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Maak 2 kuiltjes en doe hier een eitje in.

Bak hem nog ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is en de eitjes gaar zijn.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *