Ingrediënten:
– 1 kg kippendijenvlees
– 1 pot struik kippenbouillon
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 fles BBQ saus
– 2 theelepels hot sauce
– eventueel maizena

Bereidingstijd: 1,5 uur

Verwarm de oven op 150 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in olie op het fornuis. Voeg vervolgens de kip, bouillon en bbq saus toe. Doe de deksel op de pan en plaats hem in de oven.
Roer het elk half uur even door.

 Haal na 1 uur de pan uit de oven en de kip uit de pan. Zet de pan op het fornuis zodat de saus kan indikken. Strek met twee vorken de kip uit elkaar. Maak eventueel een maïzenapapje om de saus dikker te maken.
Voeg de stukjes kip weer aan de saus toe en laat even 10 minuten inkoken.






Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *