Ingrediƫnten:
– 400 gram macaroni
– 200 gram ham reepjes
– 70 gram bloem
– 200 gram geraspte kaas
– 60 gram boter
– 1 liter melk
– peper, zout en nootmuskaat

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de macaroni volgens de verpakking. Maak vervolgens de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter en voeg vervolgens de bloem toe. Bak dit 1-2 minuten, het gaat naar vers deeg ruiken. Voeg dan de melk toe in 3 delen. Voeg het nieuwe deel steeds pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Wanneer alle melk erbij zit kan je het op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en voeg 150 gram kaas toe.

Doe de macaroni en de ham in een kom en schenk hier de saus over. Meng alles goed door elkaar. Doe het dan in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Zet hem nu ongeveer 10 minuten in een oven van 200 graden tot de kaas gegratineerd is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *