Ingrediënten:
-250 ml volle melk
– 1 kaneelstokje
– 3 eidooiers
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 100 gram kristalsuiker
– 500 ml slagroom

Bereidingstijd: 1 uur + nachtje afkoelen

Verhit de melk met het kaneelstokje, let wel op dat het niet kookt! Klop in de tussentijd de eidooiers met het kaneelpoeder op.
Voeg de warme melk al kloppend toe aan de eidooiers. Klop goed zodat het ei niet kan koken. Doe alles terug in de pan en laat het kloppend indikken. Schenk nu ook geleidelijk de slagroom bij het geheel, blijf de gedurende tijd goed kloppen. Haal het kaneelstokje eruit en stort de massa in een schaal om af te koelen. Zet het vervolgens een nachtje in de koelkast.

Doe het mengsel de dag erna in de ijsmachine en meng het tot ijs. Serveer eventueel met appelcrumble en karamelsaus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *