Ingrediënten:
Bechamelsaus:
-30 gram boter
– 30 gram bloem
– 300 gram melk
– nootmuskaat, zout en peper

Overig:
– 8 sneden wit brood
– 150 gram geraspte gruyère
– 4 plakken ham
– roomboter

Bereidingstijd: 45 minuten

Start met het raspen van de kaas. Besmeer vervolgens van alle sneden brood 1 kant met roomboter. Pak een vel bakpapier en leg hier 4 sneden brood op, met de beboterde kant naar beneden.

Start nu met de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een pan en voeg vervolgende de bloem toe. Bak dit even kort (1-2 minuten, het ruikt dan naar vers deeg). Voeg de melk in 3 delen toe. Voeg het volgende deel pas toe als het deel daarvoor volledig is opgenomen en de massa egaal is. Laat het een paar minuutjes koken tot een dikkere saus en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Haal de pan van het vuur en bestrijk de 4 boterhammen met een laagje saus. Strooi hier wat kaas op, vervolgens een plak ham erop, nog een laagje kaas en dan weer een boterham. Nu met de beboterde kant naar boven. Bestrijk ook dit weer met een laagje saus en eindig met een laagje kaas.

Bak ze vervolgens ongeveer 15 minuten op 220 graden tot ze goudbruin zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *