+- 4 personen

Ingrediƫnten:
braamsorbet
Spiraal van limoen-yoghurtcreme:
– 2 blaadjes gelatine
– 50 gram slagroom
– 20 gram poedersuiker
– 150 gram volle yoghurt
– 1 limoen
– 5 gram vanillesuiker
Amandelcrunch:
– 18 gram roomboter
– 15 gram gemalen amandelen
– 2 theelepels disaronno
– 15 gram licht bruine basterdsuiker
– 5 gram vanillesuiker
– 15 gram bloem

Bereidingstijd: 1 uur plus 4 uur uitharden

Start met het maken van de spiraal van yoghurt en limoen. Deze moet namelijk een aantal uur in de vriezer hard worden. Week hiervoor de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Klop de slagroom met poedersuiker lobbig en zet deze dan even in de koelkast. Doe de yoghurt in een kom en rasp de limoen hier boven uit. Voeg ook het sap van de limoen toe en roer goed door. Warm 2 eetlepels van dit mengsel op en roer hier de uitgeknepen gelatine door tot deze is opgelost. Roer dat dan weer door de yoghurt. Spatel daarna het geheel door de lobbige slagroom en stort het in de vorm. Zet deze in de vriezer.

Maak nu de amandelcrunch. Meng hiervoor alle ingrediƫnten tot een massa. Rol dit tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dunne plak en bak dit dan in ongeveer 15 minuten op 160 graden af. Laat afkoelen en breek het in stukken voor je het gaat opdienen.

opdienen:

Leg de spiraal op een bord en strooi hier wat amandelcrunch op. Leg daar een quenelle bramensorbet op en decoreer met blaadjes munt en frambozen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *