Voor ongeveer 8 personen

Ingrediënten:
– 1 x soezen
– 350 gram slagroom
– 350 gram mascarpone
– 4 zakjes vanille suiker
– doosje aardbeien
– handje blauwe bessen
– amandelschaafsel
– poedersuiker
– kristalsuiker

Bereidingstijd: 2 uur

Verwarm de oven voor op 209 graden. Start met het maken van het soezenbeslag. Teken vervolgens een cirkel op het bakpapier. Ik heb hiervoor een taartvorm van 24cm gebruikt. Draai het bakpapier met de inktkant omlaag zodat het deeg niet op de inkt bakt. Spuit hier vervolgens een cirkel op met het soezendeeg. Spuit en ook een cirkel naast en dan nog een cirkel bovenop in het midden van beide cirkels. Bestrooi met een beetje kristalsuiker en amandelschaafsel.

Bak de ring vervolgens 20 minuten op 200 graden en verlaag de temperatuur dan tot 175. Bak hem nu nog 10-20 minuten tot hij gaar is.

Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de mascarpone luchtig. Meng nu beide door elkaar. Voeg eventueel nog wat suiker toe naar smaak.

Haal de ring uit de oven en laat hem afkoelen. Was en snij ondertussen vast het fruit.

Start nu met de ring doormidden te snijden. Doe de vanille crème in een spuitzak en verdeel de crème over de ring. Leg aan de buitenzijde schijfjes aardbei en aan de binnenzijde de blauwe bessen. Doe de bovenste ring er weer op en bestrooi deze met poedersuiker. Maak er nu een aantal toeven op en leg hier een stukje aardbei op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *