Recept voor ongeveer 1 liter ijs

Ingrediƫnten:
– 1 vanille stokje
– 300 ml volle melk
– 200 ml slagroom
– 4 eidooiers
– 110 gram fijne kristalsuiker

Bereidingstijd: 40 minuten + 24 rijping

Maak een dag van te voren vast het vanille mengsel. Schraap hiervoor het merg uit het vanille stokje en doe dit samen met de slagroom en de melk in een pannetje. Leg ook het stokje erin en breng het geheel aan de kook.

Doe de eidooiers samen met de suiker in een ruime kom en klop dit goed los. Voeg wanneer het vanille mengsel kookt dit al roerend toe aan het eimengsel. Roer goed door anders gaan de eieren stollen. Doe het geheel weer terug in de pan en verwijder het vanille stokje. Verwarm het geheel al roerend tot ongeveer 80 graden. Zorg dat het niet kookt!

Doe het geheel nu in een kom en laat het op kamertemperatuur komen. Zet hem vervolgens in de koelkast tot gebruik.
Giet het geheel in de ijsmachine en draai er romig ijs van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *