Ingrediƫnten:
– 700 gram riblappen
– 2 grote uien
– 2 theelepels 5 spices
– ketchup
– citroensap van een halve citroen
– 2 laurierblaadjes
– rundvleeskruiden
indien nodig maizena

Bereidingstijd: 3 uur

Start met het vlees in blokjes snijden. Bestrooi het vlees met rundvleeskruiden. Bak het vlees bruin in de pan en snipper ondertussen de ui. Voeg deze aan het vlees toe en bak even mee. Voeg nu ook de 5 spices en het citroensap toe. Bak het geheel kort.

Voeg wat kokend water toe, zodat het vlees net onder staat. Voeg de laurier toe, doe de deksel op de pan. Plaats het nu in de voorverwarmde oven van 200 graden. Check om het half uur of het vlees nog net onder water staat. Voeg anders een beetje kokend water toe.

Verlaag na een uur de temperatuur tot 150 graden. Laat hem hier weer in uur in garen en controleer elk half uur het waterpeil. Na het uur voeg je 4 eetlepels ketchup toe. Roer goed door en zet het geheel weer een half uur in de oven. Na een half uur is het klaar! Mocht de saus te dun zijn maak dan een maĆÆzenapapje om het dikker te maken.
Serveer met verse sperziebonen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *