inleidende tekst

Ingrediënten:
-– 1 Iberico spareribs
BBQ rub
– BBQ saus
– 50 gram roomboter
– 200 ml appelsap
– 3 eetlepels whisky
– 3,5 eetlepels sojasaus
– mosterd

extra:
– roomboter
– bruine basterdsuiker

Bereidingstijd: 6 uur

Verwijder het vlies en overtollig vlees van de sparerib. Smeer hem vervolgens in met een dunne laag mosterd en bestrooi met de rub. Strooi de rub royaal over beide zijden.

Zorg dat de bbq 105 graden is op indirecte hitte. Leg de sparerib op het indirecte gedeelte en voeg een stuk appelhout toe.

Maak ondertussen de mopsaus. Doe de appelsap, whiskey, sojasaus en roomboter samen in een pan en verhit tot het geheel gesmolten is.

Mop de sparerib hier na 1 uur mee in en herhaal dit elk half uur tot de sparerib er in totaal 3 uur op ligt.
Nu is het tijd om de sparerib in te pakken. Pak een stuk aluminiumfolie en leg hierop stukjes boter en bestrooi met basterdsuiker.

 Leg de sparerib hierop en pak hem in. Leg hem vervolgens voor 2 uur op het indirecte gedeelte. Haal hem na die 2 uur uit het folie en leg hem weer op het indirecte gedeelte. Laat hem daar 20 minuten drogen en smeer hem dan vervolgens in met bbqsaus. Laat deze 30 minuten intrekken, dan is hij klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *