Frambozen panna cotta met vanille ijs

0

Recept voor 8 personen

Ingrediƫnten:
– 1x vanille ijs
Panna cotta:
– 600 ml slagroom
– 750 gram bevroren frambozen
– 80 gram fijne kristalsuiker
– 6 blaadjes gelatine
– 2 zakjes vanillesuiker

Frambozengel:
– 400 gram diepvries frambozen
– 35 gram fijne kristalsuiker
– 2 gram agar agar

Witte chocolade mousse:
– 250 gram witte chocolade
– 90 gram witte chocolade
– 2 gelatineblaadjes

Crumble:
– 4 eetlepels bloem
– 3 eetlepels havermout
– 3 eetlepels roomboter
– 3,5 eetlepels fijne kristalsuiker
– snufje zout

bladerdeeg koekje:
– recept bladerdeeg

cake:
– recept vanille cake ( 2 cupcakes)

decoratie:
– verse frambozen
– poedersuiker
– munt
– bevroren frambozen

Bereidingstijd: 5 uur op de dag zelf. 1,5 uur dag van te voren.

Maak de avond van te voren het vanille ijs mengsel en het bladerdeeg.

Maak ook de witte chocolade mousse. Week hiervoor de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Hak de witte chocolade fijn en breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de kokende slagroom en roer goed door. Giet dit vervolgens over de witte chocolade en roer dit goed door. Dek af met vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur komen en zet het hierna in de koeling.


Begin op de dag zelf met de frambozen panna cotta. Week de gelatine minimaal 15 minuten in koud water.
Ontdooi de frambozen en pureer ze tot een puree met de staafmixer. Duw deze puree door een zeef om een glas mengsel over te houden. Je hebt ongeveer 400 ml gladde puree nodig. Zet dit even apart.

meng de slagroom met alle suiker en breng dit in een pan aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit goed door. Laat dit mengsel vervolgens 10 minuten afkoelen en meng het daarna door met de puree. Verdeel de panna cotta over de schaaltjes en laat minimaal 4 uur opstijven.

Begin nu met de fambozengel. Laat hiervoor de frambozen ontdooien en pureer tot een puree met de staafmixer. Duw dit door een zeef om een gladde massa te krijgen. Je hebt ongeveer 200 ml nodig. Doe dit in een pan samen met het suiker en de agar agar. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Stort het vervolgens in een ovenschaal. Laat hem op kamertemperatuur komen en zet hem vervolgen afgedekt in de koeling. Als hij volledig is afgekoeld moet hij nogmaals met de staafmixer gepureerd worden tot een gladde massa. Bewaar dit in een spuitfles tot gebruik.

Maak nu de crumble. Meng hiervoor alle ingrediƫnten door elkaar tot een kruimelig deeg en stort deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de crumble in 15-20 minuten op 180 graden. Roer elke 2-3 minuten even alles om. Laat vervolgens afkoelen.

Snij het bladerdeeg in lange stroken en leg deze tussen 2 vellen bakpapier. Leg deze op een bakplaat met een andere bakplaat erop zodat ze plat blijven. Bak 15 minuten met bakplaat en daarna nog 5 minuten zonder bakplaat op 180 graden.

Mix de witte chocolademousse luchtig en doe dit in een spuitzak.

Nu kan de opmaak beginnen!

  1. Doe het vanille ijs in de ijsmachine. Leg vervolgens wat crumble op de panna cotta.
  2. Maak van de cupcakes kleine stukjes cake.
  3. spuit toefjes wittechocolademousse en frambozengel op het bladerdeegkoekje.
  4. leg hier wat blaadjes munt op ter decoratie en rasp er wat bevroren framboos over. Maak het af met een dun laagje poedersuiker.
  5. leg een bol vanille ijs op de crumble, dit voorkomt dat het ijs gaat glijden.
  6. leg stukjes cake om het ijs.
  7. leg een framboos naast het ijs en wat blaadjes munt.
  8. leg het koekje op het schaaltje.
  9. rasp nog wat framboos over het dessert.





 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *