Recept voor 6 tartelettes

Ingrediënten:
– 1x tartelette
– 200 gram chocolade
– half blikje gecondenseerde melk (200 gram)
– 30 gram ongezouten roomboter
– 2 el donkerbruine basterdsuiker
– 2-3 handjes ongezouten pinda’s
– Toppings (bv karamel blokjes en pinda’s)

Bereidingstijd: 3,5 uur inclusief tartelette bakken

Start met het maken van de tartelette. De vulling moet namelijk in de bodem opstijven.
Hierna gaan we de karamel maken. Doe hiervoor de gecondenseerde melk met de suiker en boter in een pan. Zet deze op laag vuur tot de suiker is opgelost. Daarna kan het vuur hoger zodat het geheel kookt. Je wil dat het een iets dikkere massa wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als da karamel koud wordt, wordt hij nog dikker. Kook dus niet te lang door!

Doe een laag karamel in de tartelette en strooi hierop wat pinda’s. Ga nu 2/3de van de chocolade au bain Marie smelten. Giet deze over de overige 1/3 en spatel door te de chocolade volledig gesmolten is. Hier nu een laag van in de tartelette en bestrooi met de toppings. Bewaar de tartelette in een afgesloten box in de koeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *