Recept voor ongeveer 6 tartelettes

Ingrediƫnten:
– 200 gram ongebrande en ongezouten notenmix
– 200 gram fijne kristalsuiker
– 30 milliliter water
– 150 ml slagroom
– 20 gram ongezouten roomboter
– 1/2 recept tartelette

Bereidingstijd: 3,5 uur inclusief tartelette bakken

Start met het maken van de tartelette. Pas als deze klaar zijn kunt u de vulling maken aangezien deze in het taartje moet uitharden.

Rooster hierna de noten in een oven van 150 graden voor 15 minuten. Doe daarna de suiker met het water in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur tot het goudbruin wordt. Verwarm ondertussen ook de slagroom (laat niet koken). Voeg wanneer de suiker karamel is de warme slagroom toe en roer goed door. Doe ook de boter en de noten erbij. Stort het mengsel vervolgens in de tartelette. Zet de taartjes nu minimaal 1 uur in de koeling in een afsluitbare box.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *