Ingrediënten:
– 1 kilo flank steak
– 180 ml whiskey vinegar
– 60 ml olijfolie
– 3 tenen knoflook
– 2 theelepels gerookt paprikapoeder
– grof zeezout
– peper

Bereidingstijd: 3 uur en 10 minuten

Hak de knoflook heel fijn en meng deze met de vinegar, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Dit is de marinade.

Doe de marinade in een platte schaal. Leg het vlees erin. Het vlees zal niet helemaal onder staan, maar dat maakt niks uit. Je gaat het vlees nu ieder half uur draaien. Laat het vlees voor 3 uur marineren in de koelkast. Haal hem minimaal een half uur voor bereiding uit de koeling.

Verhit de bbq tot 130 graden.
Bak een dunne flank steak op directe hitte tot een kerntemperatuur van 55 graden.

Snij het vlees in dunne plakjes tegen de draad in.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *