Gamba’s met spek

0

Recept voor +- 12 spiesjes

Ingrediënten:
– 500 gram gamba’s
– 12 plakjes ontbijtspek (1 per spies)
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 verse rode peper
– 1 bol knoflook
– snuf zout
– snuf peper
– 4 eetlepels gerookte olijfolie

Bereidingstijd: aantal uur marineren. 5 minuten bakken

Start met het maken van de marinade. Snij hiervoor de knoflook en peper fijn en doe deze in een kom. Voeg hier het paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, zout, peper en de olie aan toe. Meng het tot een marinade en doe hier de gamba’s bij. Laat zo een aantal uur afgedekt in de koelkast intrekken. Leg nu ook de saté prikkers in het water indien je houten gebruikt.

Zorg dat de bbq voorverwarmd is op 160 graden. Haal na een aantal uur de gamba’s en ontbijtspek uit de koeling. Pak een spies en doe hier de plak ontbijtspek aan. Rijg vervolgens een aantal garnalen op de spies. Rol nu de plak ontbijtspek om de garnalen en bevestig de plak weer aan de spies. Doe dit bij alle spiesjes.

leg de spiesen nu direct boven de kolen en voeg eventueel wat extra rookhout toe. Gaar de gamba’s 2 tot 2,5 minuut per kant. Ze zijn dan klaar om te serveren!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *