Recept vóór ongeveer 4 personen

Ingrediënten:
– 1 kilo varkenshaas of kip
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 1/2 limoen (sap)
– 1 tl ketoembar (korianderzaad)
– 1 tl djahé (gember)
– 1 tl laos
– 1 tl gula djawa (of 1 tl (bruine) suiker)
– 1 tl sambal
– 1/2 tl djintan (komijnzaad)
– 10 el ketjap manis

Bereidingstijd: 3 uur

Snij het vlees in blokjes zo groot als je zelf wil. Snij hierna de ui in grove stukken en kneus de knoflook. Doe beide in een kom en voeg de overige ingrediënten aan deze kom toe. Meng dit tot een marinade. Giet de marinade over het vlees en laat dit minimaal 1 uur intrekken

Rijg te stukken vlees hierna aan een spies en bereid de bbq voor om te grillen. Gril het vlees gaar en serveer met satesaus en uitjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *