Saté
Recept vóór ongeveer 4 personen
Ingrediënten:
– 1 kilo varkenshaas of kip
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 1/2 limoen (sap)
– 1 tl ketoembar (korianderzaad)
– 1 tl djahé (gember)
– 1 tl laos
– 1 tl gula djawa (of 1 tl (bruine) suiker)
– 1 tl sambal
– 1/2 tl djintan (komijnzaad)
– 10 el ketjap manis
Bereidingstijd: 3 uur
Snij het vlees in blokjes zo groot als je zelf wil. Snij hierna de ui in grove stukken en kneus de knoflook. Doe beide in een kom en voeg de overige ingrediënten aan deze kom toe. Meng dit tot een marinade. Giet de marinade over het vlees en laat dit minimaal 1 uur intrekken
Rijg te stukken vlees hierna aan een spies en bereid de bbq voor om te grillen. Gril het vlees gaar en serveer met satesaus en uitjes.