Recept voor 8 taartjes

Ingrediƫnten:
– 800 gram verse aardbeien
– 300 gram halfvolle kwark
– 175 ml slagroom + wat voor garnering
– 120 gram biscuit koekjes
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram roomboter
– 7 blaadjes gelatine
– 1 zakje vanillesuiker
– flinke knijp citroensap
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingstijd:6 uur

Start met het maken van kokers van acetaat. Dit gaat als vorm dienen voor de taartjes. Hak nu de biscuit koekjes helemaal fijn en smelt de 80 gram boter. Meng de koekkruimels door de boter en bedek hiermee de bodem van het vormpje. Zet het nu even in de koelkast om uit te harden.

Snij nu aardbeien in plakjes zodat deze aan de zijkant van de vorm kunnen. Zoek plakjes die ongeveer even groot zijn per taartje. Zet hierna weer in de koelkast.

Leg de 7 blaadjes gelatine in koud water om te weken. Start nu met het maken van de kwark vulling. Pureer hiervoor 350 gram aardbeien samen met het citroensap en het vanille extract. Doe dit vervolgens in een pan en voeg de kristalsuiker toe. Verwarm het geheel tot de suiker is opgenomen. Laat het nu iets afkoelen en meng dan de gelatine erdoor. Laat het geheel nu een half uurtje afkoelen.

Doe de kwark in een mengkom en klop de slagroom lobbig. Voeg vervolgens het aardbeien mengsel toe aan de kwark en roer goed door. Spatel hierna de slagroom er door.
Nu kunnen de vormpjes gevuld worden! Laat de taartjes minimaal 4 uur opstijven.

De taartjes zijn nu klaar! Je kan ze eventueel nog decoreren. Ik heb dat gedaan door een witte chocolade drizzle op de bovenkant te maken. Hier een toefje slagroom op en daarop een macaron en een halve aardbei.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *