Chocolade ei met aardbei bavarois

0

Recept voor 8 gevulde chocolade eieren

Ingredi├źnten:
– 150 gram aardbeien
– 2 blaadjes gelatine
– 150 milliliter slagroom voor bavarois
– 38 gram kristalsuiker voor bavarois
– 9 chocolade eieren
– 100 ml slagroom ter garnering
– 25 gram kristalsuiker ter garnering
– beetje citroensap

Bereidingstijd: 3 uur

Start met het opensnijden van de chocolade eieren. Het is handig als je je mes warm maakt, dan gaat hij makkelijk door de chocolade heen. Snij het kopje van het eitje af. Bewaar deze kopjes wel!

Doe de chocolade kopjes samen met hel hele ei in een hitte bestendigde kom. Smelt deze chocolade au bain marie. Leg vervolgens op een bord een velletje bakpapier en maak hierop 8 hoopjes chocolade.

Zet op ieder hoopje 1 eitje. Dit zorgt ervoor dat de eitjes rechtop kunnen staan. Als de hoopjes niet netjes zijn kan je deze later bijsnijden. Laat het nu even opstijven.

Begin nu aan de bavarois. Zet de gelatine minimaal 10 minuten onder koud water. Pureer de aardbeien met een beetje citroensap tot een gladde massa.

Doe vervolgens de slagroom samen met de suiker in een mengkom. Mix de slagroom tot hij lobbig is. Zorg dat de slagroom niet stijf is dan is het moeilijk om hem te mengen. 

Doe vervolgens 5 eetlepels aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm dit. Blijf goed roeren! Knijp de gelatine uit en voeg aan dit mengsel toe. Roer goed door.

Voeg dit vervolgens weer toe aan de rest van de aardbeienpuree. 
Voeg nu beetje bij beetje de aardbeienpuree toe aan de slagroom. Spatel dit door de slagroom om de luchtigheid te behouden. Wanneer het goed gemengd is kan de bavarois in een spuitzak en kunnen de eieren gevuld worden.

Zet ze nu voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Mix in de tussentijd de slagroom voor garnering samen met de suiker voor garnering stijf. Doe dit in een spuitzak met spuitmond.

Haal na 2 uur de eieren uit de koelkast snij de chocolade voet netjes en spuit er een toefjes slagroom op.

Garneer met een schijfje aardbei.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *