Recept voor een halve liter soep

Ingrediƫnten:
– 1 kleine bloemkool
– 500 milliliter water
– 1/2 kippen bouillonblokje
– 1 ui
– 6 plakken ontbijtspek
– verse bieslook
– flinke scheut slagroom
– kurkuma
– komijn

Bereidingstijd: 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Start nu met het snijden van bloemkoolroosjes. Was deze en leg ze dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi de roosjes met komijn en kurkuma. Rooster ze nu 25 minuten in de oven.

Verhit in een kookpan wat olie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de 500 milliliter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook 5 minuten mee.

Verhit in de tussentijd een droge koekenpan en bak hierin de plakken ontbijtspek.

Hak de bieslook fijn en snij de ontbijtspek in stukjes.

Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg hier een flinke scheut slagroom een toe. Doe de soep nu in een kom er garneer met spek en bieslook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *