Toblerone cheesecake ijs

0

Ingrediënten:
– 1 theelepel vanille extract 
– 200 ml melk
– 150 ml slagroom
– 2 eidooiers
– 125 gr suiker
– 150 gr roomkaas
– 150 gr toblerone, grof gehakt

Bereidingstijd: 25 uur

Doe alle melk, 100 milliliter slagroom en de theelepel vanille extract in een pan en breng dit aan de kook. 

Klop ondertussen met een garde de overige slagroom samen met het suiker en de eidooiers door elkaar. 

Giet de melk wanneer deze kookt over het eiermengsel. Blijf de gehele tijd goed roeren! Doe het geheel in een pan en zet het terug op het vuur. Verwarm het tot ongeveer 80 graden.

Zet een kom met een zeef klaar en hier het mengsel hierdoor wanneer het ongeveer 80 graden is. 

 Meng nu de 150 gram roomkaas erdoor en laat het geheel afkoelen. Zet het hierna een dagje in de koelkast zodat de smaken goed in elkaar trekken. 

Zet hierna de ijsmachine klaar en giet het mengsel erin. Draai het in 20-25 minuten tot ijs.

Doe de laatste minuten de stukken grof gehakte toblerone erbij.

Het ijs is nu klaar om te serveren of in te vriezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *