Recept voor ongeveer 6-8 rolletjes

Ingrediënten:
– 150 gram bloem
– 150 gram poedersuiker
– 65 gram gesmolten roomboter
– 1 eiwit maat L
– 1 eetlepel vanille extract
– snufje zout
– beetje pure chocola
– ijs naar keuze

Bereidingstijd: 30 minuten

Zeef de poedersuiker en bloem boven een mengkom. Voeg de boter, het zout en het vanille extract toe. Mix het tot een geheel. Voeg geleidelijk het eiwit toe en meng goed door.

Bak 2 vellen bakpapier. Knip uit 1 vel 2 rechthoeken, dit vel kan je als mal gaan gebruiken.

Smeer het deeg uit over de rechthoeken en haal de mal er dan af. Bak het vervolgens in 7-8 minuten af op 190 graden.

 Pak ze hierna uit de oven op en rol zo op een cilinder op. Laat even hard worden en verwijder dan de vorm. Smelt wat chocolade en besmeer hiermee de binnenkant. Hierna kan de rol gevuld worden met ijs naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *