Lemon merengue ijstaartje

0

Recept voor 1 taartje.

Ingrediënten:
– citroenijs uit de winkel of zelf gemaakt
Merengue:
– 2 eiwitten
– snuf zout
– 100 gram kristalsuiker
– 20 milliliter water
cake:
– 25 gram bloem
– 8 gram maizena
– 1 ei
– 30 gram suiker
– beetje vanille extract

Bereidingstijd: 45 minuten

Start met het maken van het ijs. Pak een bol vorm en vul een bolletje met het citroen ijs. Zet dit in de vriezer zodat het hard kan worden.

Start nu met het maken van de cake. Bekleed hiervoor een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de suiker en het vanille extract luchtig. Het zal toenemen in hoeveelheid. Zeef hierna de bloem en maizena boven de kom en spatel voorzichtig erdoor. Verspreidt dit over de bakplaat en bak 12-15 minuten af in de oven. 

Haal de plak cake uit de oven wanneer hij goudbruin is. De cake is dan gaar.

Laat hem afkoelen voor gebruik.

Maak nu nog de merengue. Maak deze als je hem meteen gaat gebruiken. Je kan hem namelijk niet bewaren. Doe hiervoor 2 eieren maat M in een pan met water. Verwarm dit langzaam tot 60 graden en laat ze er dan 3 minuten in liggen. Doe de eieren hierna in een bak koud water. De eieren zijn nu gepasteuriseerd. 

Doe de eiwitten samen met het zout in een mengkom en klop tot de eiwitten stijf zijn. Zet ondertussen een pan op het fornuis met de suiker en het water. Verwarm dit tot 121 graden. Haal nu de pan van het vuur en voeg het langzaam aan de eiwitten toe. Laat het op een lage snelheid kloppen. Klop nu ongeveer 15 minuten tot de eiwitten koud zijn. Doe het geheel hierna in een spuitzak.

Nu kan je het taartje gaan opbouwen. Snij een rondje uit de cake en leg hierop het ijs uit de bolvorm.

Spuit de merengue rondom de bol. Dit kan glad of met toefjes. Brand het hierna met de brander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *