Recept voor 4 broodjes bavette met pico de gallo

Ingrediënten:
– 500 gram bavette
– 1,5 theelepel komijn
– 1,5 theelepel gerookt paprika poeder
– 1,5 theelepel kerriepoeder
– 1,5 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel kurkuma
– 4 burgerbroodjes
– geraspte cheddar
– olijfolie
– frietsaus
– 1 jalapeno peper
– 1 kleine rode ui
– 4 tomaten
– 1 paprika
– 1/2 limoen
– verse koriander

Bereidingstijd: 60 minuten

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koeling en verwarm de bbq tot 200 graden.
Meng 1,5 theelepel komijn, 1,5 theelepel gerookt paprika poeder, 1,5 theelepel kerriepoeder, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel koriander en 1 theelepel kurkuma door elkaar. Smeer de bavette in met olijfolie en wrijf hem royaal in met de rub.

Start nu met het maken van de pico de gallo. Snij hiervoor de jalapeno heel fijn, hak ook de tomaat en paprika in blokjes en snipper de ui. Meng het goed door elkaar en voeg het sap van een halve limoen toe. Hak een handje koriander fijn en voeg ook deze toe.

Leg nu de bavette op de bbq en bak ongeveer 5-6 minuten per kant.

Pak het vlees hierna voor ongeveer 10 minuten in aluminiumfolie in. Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes kort.

Haal de broodjes van de bbq en bedek de onderkant met een laagje frietsaus en daarover wat cheddar.

Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en leg deze op het broodje.

Doe er vervolgens flink wat pico de gallo op en het broodje is klaar om te serveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *