Recept voor 1 rol

Ingrediënten:
– 175 gr suiker
– snufje zout
– 100gr hazelnoten

Vulling:
– 1 el oploskoffie
– 1 el kokend water
– 150 gr roomboter
– 75 gr poedersuiker

Garnering:
– dulce de leche
– 25 gr pure chocolade

Bereidingstijd:

Start met het roosteren van alle hazelnoten. Doe dit in een oven van 200 graden voor 5-10 minuten. Tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan wat afkoelen. Hak de helft van de noten fijn en hak de andere helft grof.

Begin dan met het maken van het schuim. Doe de eiwitten met een snufje zout in een kom. Mix even door en voeg dan al mixend de suiker toe. Mix nu zo’n 15 minuten op hoge snelheid tot de eiwitten stijf zijn.

Voeg nu de fijngemalen noten toe aan het schuim en schep deze luchtig door. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het schuim hierover. Strooi hier wat van de grof gehakte hazelnoten op (bewaar ook ter garnering).

Doe het schuim in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 25 minuten.

Draai de schuimplak na het bakken om op een nieuw stuk bakpapier en laat helemaal afkoelen.

Los de oploskoffie op in de eetlepel kokend water en laat in de koelkast afkoelen.


Maak ondertussen de botercrème door de boter in een kom even los te kloppen met een mixer. Voeg dan de poedersuiker toe en mix de boter ongeveer 10 minuten tot hij mooi wit en romig wordt en in volume toeneemt. Voeg het koffiemengsel toe en mix erdoor.
Bestrijk de schuimplak met de botercrème en rol hem dan voorzichtig op.

Garneer de rol met lijntjes gesmolten chocolade en karamel en nog wat gehakte hazelnoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *