Tataki met knoflookchips en citrus ponzu dressing

0

Recept voor 4 personen

Ingrediƫnten:
Tataki:
– 200 gram ossenhaas
– peper
– zout

ponzu dressing:
– 1 sinaasappel
– 2 eetlepels citroensap
– 60 milliliter sojasaus
– 2 eetlepels mirin
– chillipoeder
– 2 eetlepels gesnipperde sjalot

Knoflookchips:
– 4 tenen knoflook
– laagje olie

Topping:
– bieslook

Bereidingstijd: 3 uur

Start met de Ossenhaas. Zorg dat deze aan alle kanten rijkelijk is bestrooid met zout en peper. Verhit een pan en bak de ossenhaas hier in een korte tijd rondom bruin (Max 3 minuten).
Haal de ossenhaas uit de pan en laat even rusten.

Pak de ossenhaas vervolgens in vershoudfolie in. Wikkel dit straks om de ossenhaas en leg hem vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Start nu met het maken van de ponzu dressing. Pers hiervoor het sap van de sinaasappel. Voeg daaraan het citroen sap, sojasaus, mirin, sjalot en mirin aan toe. Zet deze in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

Maak als laatst de knoflookchips. Snij hiervoor de tenen knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Leg ze vervolgens in een koekenpan en doe hierin een laagje olie zodat de knoflook net onder ligt.

Verwarm nu pas de pan. Doe dit op een laag vuur zodat de chips geleidelijk knapperig wordt.

Haal de knoflookchips eruit als ze goudbruin zijn.

Snij nu de ossenhaas in dunne plakjes en leg deze op de borden. Doe hierover wat ponzu dressing en knoflookchips. Snipper wat bieslook en strooi deze over het geheel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *