Taart voor 12 personen

Ingrediënten:
– 60 gram boter
– 300 gram stroopwafels
– 400 gram roomkaas
– 300 gram witte chocolade
– 160 gram slagroom
– 6-8 mini stroopwafels ter decoratie
– 1 blikje gecondenseerde melk

Bereidingstijd: 9 uur

Start met het maken van de bodem. Hak hiervoor 150 gram stroopwafels fijn met een keukenmachine. Smelt 60 gram boter en roer dit door de stroopwafelstukjes. Doe dit in een met bakpapierbeklede bakvorm en druk aan met een lepel om een bodem te creëren.

Zet dit in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
Doe nu de roomkaas in een kom en klop deze met een mixer luchtig.

 Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Blijf goed roeren zodat de chocolade niet verbrandt. Zet de pan op het aanrecht wanneer de chocolade gesmolten is en laat deze even afkoelen. Klopt ondertussen de slagroom stijf en hak 150 gram stroopwafels in stukjes.

Meng de slagroom door de roomkaas tot het een geheel vormt. Voeg wanneer de witte chocolade afgekoeld is ook deze toe en meng goed door. Voeg als laatste ook de stukjes stroopwafel toe en spatel deze erdoor. Doe vervolgens dit mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet het nu voor minimaal 8 uur in de koeling.

Haal nu de wikkel van het blikje gecondenseerde melk en zet deze in een pan. Vul de pan met water zodat het blikje net onderstaat. Zet de pan op het fornuis en laat het 3 uur koken. Zorg dat het blikje de gehele tijd onder water blijft staan! Kijk dus tussendoor of er niet te veel water verdampt is. Haal na 3 uur het blikje uit de pan en laat deze volledig afkoelen voordat je het open maakt.

Haal de taart wanneer deze minimaal 8 uur in de koeling heeft gestaan eruit. Maak nu ook het blikje gecondenseerde melk open. Dit blikje is nu dulce de leche geworden. Schep ongeveer een half blikje op de taart en smeer dit uit zodat je een mooie laag karamel krijgt. Snij 6 mini stroopwafels doormidden en zet deze op de taart. Leg de andere 2 in het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *