Gamba’s in knoflooksaus

0

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 eetlepels gezouten boter
– 6 teentjes knoflook
– 500 gram gamba’s
– 1 ui
– scheut witte wijn
– 150 gram gedroogde tomaat strips
– 1 ¾ kopje kookroom
– Zout
– peper
– 200 gram spinazie
– 80 gram Parmezaanse kaas snippers
– 1 theelepel maizena
– 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel (verse) peterselie, gehakt

Bereidingstijd:

Zet een pan op middelhoog vuur. Smelt hierin de boter en fruit de knoflook. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten aan elke kant. Haal de garnalen nu weer uit de pan.

Voeg nu een flinke scheut wijn aan de ui toe en laat deze even inkoken. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten toe en bak 2 minuten mee.

Zet het vuur nu laag en voeg de kookroom toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en voeg de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Laat even sudderen. Indien de saus niet dik genoeg is kunt u een maïzenapapje toevoegen.

Doe de garnalen nu weer terug in de pan en bestrooi met de Italiaanse kruiden en peterselie. Roer dit erdoor en serveer samen met brood!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *