Recept voor 4 personen

Ingrediënten:
– 300 gram rijst
– 1 bouillon blokje
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 2 preien
– bakje taugé
– 1 cm verse gember
– 1 theelepel trassi
– 2 theelepels sambal
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel koriander

Bereidingstijd: 45 minuten

Start met het koken van de rijst. Kook de rijst volgens de richtlijnen op de verpakking. Kook het in water met een bouillonblokje. Kook indien mogelijk de rijst een tijdje van te voren.

Begin nu met het snipperen van de ui, gember en knoflook. Snij ook de prei in halve ringen en was deze in een vergiet.

Zet nu een wokpan op het vuur en verwarm hierin wat knoflookolie. Fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en gember toe en fruit tot het geheel glazig wordt. Doe nu ook de prei en taugé erbij en bak ongeveer 5 minuten.

Voeg na deze 5 minuten de trassi, sambal, komijn, kurkuma, laos en koriander toe. Roer het geheel goed door en voeg dan de rijst toe,

Zet het vuur nu hoog om de rijst te roerbakken. Voeg nu de sojasaus en de oestersaus toe. Bak het geheel 5 minuten en de nasi is klaar.

Serveer met een spiegelei.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *