Kip saté uit de slowcooker
Recept voor 3 personen.
Ingrediënten:
– 600 gram kippendijen
– 350 ml kokosmelk
– 280 gram 100% pindakaas
– 6 eetlepels ketjap
– 4 eetlepels sojasaus
– 3 theelepels knoflookpoeder
– 1,5 theelepel uienpoeder
– 1,5 theelepel chili
– 1,5 theelepel gemberpoeder
– 3 theelepels donkerbruine basterdsuiker
– snufje zout
– beetje limoensap
Bereidingstijd: 4,5 uur
Meng alle ingrediënten op de kip na door elkaar tot een saus.
Doe deze saus in de slowcooker. Snij de kippendijen in blokjes en leg deze in de saus. Roer het geheel even door en zet de slowcooker dan op low voor 4 uur.
Roer het geheel na ongeveer 2 uur even door om te voorkomen dat het aanbrandt. Na 4 uur is het klaar om te eten!
Lekker om te serveren bij de friet of bij nasi!