Basis recept voor 1 persoon. Hier kan je eindeloos mee variëren door bijvoorbeeld kruiden toe te voegen.

Ingrediënten:
– 100 gram tarwe bloem
– 1 ei
– snufje zout
– olijfolie

Bereidingstijd: 60 minuten

Zeef de bloem boven een mengkom. Doe dit om klontjes te voorkomen en om het luchtig te maken. Voeg vervolgens het ei, zout en een scheut olijfolie toe. Meng het met de hand of mixer met deeghaken tot een deegbal.

 Blijf dit 10 minuten goed doorkneden voor soepel deeg. Als het deeg te droog is dan kan je nog wat extra olijfolie toevoegen. Kneed dit door het geheel. Voeg zo vaak olijfolie toe tot het deeg iets elastisch wordt. Na 10 minuten kneden is de deegbal klaar. Wikkel hem in vershoudfolie en leg hem minimaal 30 minuten in de koelkast.

Haal de deegbal na 30 minuten uit de koelkast. Nu is hij klaar om te verwerken. Pak je pasta apparaat en zet de rollers op de breedste stand. Bij mij is dat 0. Rol hier een stukje pastadeeg door zodat het plat wordt. Zet hierna de rollers steeds smaller als je het deeg er een keer door heen hebt gehaald. Ik ben bij mijn apparaat tot stond 5 gegaan. Je kon een klein beetje door het deeg heen kijken.

Nu kan je er lasagne vellen van snijden, ravioli maken, tagliatelle maken en nog veel meer. Kook de pasta zonder te drogen 1,5 tot 2 minuten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *