Recept voor 2 personen

Ingrediƫnten:
– 2x recept voor pasta
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– dille
– 1/2 bakje Boursin
– witte wijn
– peper
– kookroom
– 100 gram gerookte zalm
– citroensap

Bereidingstijd: 1,5 uur

Start met het maken van het pastadeeg volgens het recept. Rol hier tagliatelle van. Dit kan al een tijdje van te voren. Gebruik dat griesmeel zodat het niet aan elkaar plakt, je kan het ook rollen en gelijk koken. Kook ongeveer 1,5 tot 2 minuten.

 Snipper de ui, knoflook en dille. Zet een kookpan op het fornuis en breng het water met wat zout aan de kook. Zet ondertussen een wokpan op het fornuis en verhit hierin een scheut knoflookolie. Fruit hierin de ui, knoflook en dille. Blus dit af met een flinke scheut witte wijn. Voeg vervolgens een half bakje Boursin en kookroom toe. Voeg zoveel kookroom toe tot de saus de gewenste dikte is. Maak af met wat peper en extra dille en zet op laag vuur.

Snij de gerookte zalm in snippers en doe pasta in het kokende water. Voeg wanneer de pasta nog 30 seconde moet de gerookte zalm toe aan de saus en roer door. Giet nu de pasta af en leg een laagje pasta op je bord.

Doe hier vervolgens de saus over en maak af met wat verse dille. Serveer met een glaasje witte wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *