Rozemarijn zeezout brood
Brood uit de slowcooker
Ingrediƫnten:
– 300 ml water
– 3 eetlepels olijfolie
– 450 gram bloem
– 7 gram gist
– 15 gram rozemarijn
– 1 theelepel kristalsuiker
– 1 theelepel grof zeezout
– snufje zout
Bereidingstijd: 3,5 uur
Zeef de 450 gram bloem boven een mengkom. Voeg hier ook 10 gram rozemarijn, 7 gram gist, 1/2 theelepel grof zeezout, snufje zout, 1 theelepel suiker en de 3 eetlepels olijfolie aan toe. Meng dit goed door elkaar.
Voeg dan 300 milliliter water toe en kneed het met de hand of een mixer tot een samenhangend geheel.
Smeer een schone kom in met een beetje olijfolie. Doe hier de deegbal in en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg nu 1 uur rijzen. Het deeg zal ongeveer 2 keer zo groot worden.
Pak na een uur de deegbal uit de kom en leg deze op een met bloem bestrooid aanrechtblad. Rol hierop de deegbal tot een mooie bol. Laat het hierna weer 20 minuten rusten.
Bekleed de binnenkom van de slowcooker met bakpapier. Als het deeg 20 minuten heeft gerust kan de deegbal in de met bakpapier bekleedde slowcooker.
Strooi nu 1/2 eetlepel grof zeezout en de overige 5 gram rozemarijn boven op het brood.
Leg een theedoek over de slowcooker en doe dan pas de deksel er op. Zet de slowcooker op high en de timer op 2 uur.
Na deze 2 uur is het brood gaar, alleen is de bovenkant nog wat bleek.
Plaats het brood daarom nog 4-5 minuten onder de grill in de oven. Dit zorgt ervoor dat het brood ook aan de bovenzijde goudbruin wordt.
Serveer het brood met een olie dip, roomboter met zeezout of als bijgerecht.