nagerecht voor 8 personen

Ingrediënten:
Brownie
-175 gram ongezouten boter
– 75 gram pure chocolade
– 400 gram kristal suiker
– 3 grote eieren, op kamertemperatuur
– 2 theelepels vanille extract
– 85 gram cacaopoeder
– 125 gram patent bloem
– snufje zout zout
– 100 gram melk chocolade

Cheesecake vulling:
– 150 gram roomkaas
– 100 gram frambozen
– 90 ml slagroom
– 40 gram suiker

Slagroom:
– 50 ml slagroom
– 15 gram vanille suiker

Topping:
– 8 mini pippetjes
– 8 blaadjes munt
– drankje naar keuze

Bereidingstijd: 90 minuten

Start met het maken van de brownie. Deze moet namelijk afgekoeld zijn wanneer je hem gaat verwerken.

verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm van ongeveer 20×30 met bakpapier. Hak de melkchocolade samen met 25 gram van de pure chocolade fijn en zet deze apart.

Doe de boter samen met de overige 50 gram pure chocolade in een bakje en verwarm dit in de magnetron. Blijf tussen door roeren zodat de chocolade niet verbrand. Blijf dit doen tot de chocolade gesmolten is.
Voeg nu in één meer de suiker toe en roer dit goed door met een garde. Ga dan een voor een de eieren toevoegen en blijf goed kloppen met de garde. Voeg ook de vanille toe en blijf kloppen tot je een licht bruin mengsel hebt.

Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het mengsel en spatel dit samen met het zout en de resterende fijngehakte chocolade door het mengsel heen. Mix niet te lang! Zorg dat het luchtig blijft.

Bak de brownie 30 minuten af in de oven. Laat hem hierna afkoelen.

 Start nu met het maken van de cheesecake vulling. Doe hiervoor de slagroom samen met de suiker in een mengkom en mix dit stijf. Pureer 60 gram frambozen en meng deze met de roomkaas. Roer dit samen tot en glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de slagroom en spatel dit door. Doe dit vervolgens in een spuitzak en leg in de koelkast.

Mix de slagroom met de suiker stijf en doe ook dit in een spuitzak en leg in de koelkast.

Snij de overige frambozen in plakjes. En start nu met het maken van laagjes. Pak 8 even grote glaasjes. Start met een laagje brownie, doe hierop een laagje cheesecake en daarop een laagje verse frambozen. Doe weer een laagje brownie, dan een laagje cheesecake en daarop een laagje frambozen. Maak af met een toefje slagroom en een blaadje munt.

Vul een pippetje met het drankje naar keuze. Ik heb nu Bacardi spiced gebruikt. Wil je het iets fruitiger zou je bijvoorbeeld voor likeur 43 kunnen kiezen. Die het pippetje ook in het toefje slagroom en het is klaar om te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *