Recept voor +- 20 dumplings

Ingredi├źnten:
– 130 gram bloem
– 70 milliliter water
– snufje zout
– 300 gram gehakt
– halve rode ui
– 2 tenen knoflook
– ketjap manis
– 2 bosuien
– chilisaus

Bereidingstijd: 2,5 uur

Start door de 70 milliliter water aan de kook te brengen en voeg wat zout toe. Zeef ondertussen de bloem boven een mengkom. Wanneer het water aan de kook is haal je dit van het vuur en laat je het kort afkoelen. Voeg het water toe aan de gezeefde bloem en kneed er een deegbal van.

maak van deze deegbal een soort worst en doe deze in vershoudfolie. Laat dit deeg minimaal 30 minuten op het aanrecht rusten.

Ondertussen kun je starten met het maken van de vulling. Doe 300 gram gehakt in een mengkom. Snij 2 tenen knoflook en een halve rode ui fijn. Meng dit door het gehakt. Snij de bosui in smalle ringen en voeg ook dit doe aan het gehakt. Doe er ook een klein beetje zout bij. Maak het af met wat ketjap, ongeveer 4-5 eetlepels, zodat mengsel wat smeuïg wordt.

Bekleed nu alvast het stoommandje met bakpapier. Zorg ervoor dat er veel gleuven inzitten zodat de stoom wel bij de dumplings kan komen. Snij dus waar in het stoommandje inkepingen zijn ook in het bakpapier inkepingen.

Als het deeg 30 minuten heeft liggen rusten kan je het in kleinere stukjes snijden.

 Rol ieder stuk deeg uit en steek er dan met een ronde ring een cirkel uit. Rol deze dan nog verder uit tot hij zo dun is dat je je vingers erdoorheen kan zien als deze op je hand ligt.

Als het rondje deeg zo dun is kan je hem gaan vullen met wat gehakt en dichtvouwen. Leg dan in het met bakpapier bekleedde stoommandje.
Wanneer alle dumplings in het mandje zijn moet je een grote pan met een klein laagje water aan de kook brengen. Plaats hier het mandje op, zodat de stoom van het water de dumplings gaart.

Na ongeveer 20-25 minuten zijn de dumplings klaar. Je kunt dat zien doordat de vulling door het deeg heen schijnt, het deeg en de vulling is dan gaar. Dien op met chilisaus en extra bosui. Het kan als amuse of als hoofdgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *